گیاه شناسی(گیاهی-معدنی-آلی)

علل و درمان کم خونی با روش‌ های طب سنتی

علل و درمان کم خونی با روش‌ های پزشکی و طب سنتی

چگونه دچار کم خونی می شویم؟

خون ما مجموعه ای است از گلبولهای قرمز، سفید و پلاکت و مقدار فراوانی از پروتئین ها و املاح که و ظیفه ی رساندن اکسیژن به سلول ها و گرفتن CO2 از آن ها به عهده ی گلبول های قرمز است که در هر سی سی خون تعداد 5میلیون گلبول قرمز وجود دارد. تولید گلبول قرمز در زمان جنینی از کبد و طحال و در بزرگسالی از مغز استخوان انجام می شود که اگر به هر دلیلی تولید گلبول قرمز کم شود یا گلبول قرمز در سیر خون از بین برود، کم خونی ایجاد می شود. به دنبال کم خونی، بیمار دچار ضعف و خستگی می شود و اگر ادامه دار باشد، باعث ضعف قلب و اندام ها می شود.

شاخصی به نام هموگلوبین داریم که معادل گلبول های قرمز است. به طور نرمال در آقایان بزرگسال 14 و در خانم ها 13 است و اگر پایین بیاید کم خونی و اگر بالاتر برود، غلظت خون محسوب می شود. هموگلوبین یک پروتئین بزرگ است که داخل آن اتم آهن وجود دارد که مسوول انتقال اکسیژن است. آهن از طریق غذا وارد بدن می شود. در صورتی که تغذیه ی فرد غیرطبیعی باشد، آهن کافی در اختیار بدن قرار نگیرد، کم خونی فقر آهن محسوب می شود که در آزمایشات خون تشخیص داده می شود.

حتما بخوانید
لیست محصولات در فروشگاه باغ خدا

چگونه دچار کم خونی می شویم؟

نوع دیگر کم خونی، کاهش تولید هموگلوبین در مغز استخوان است که به دلیل سرطان مغز استخوان و نارسایی اندام هایی مانند کلیه و تیروئید ایجاد می شود و یا کمبود ویتامین ها که در سوء تغذیه ها دیده می شود. ممکن است کم خونی ارثی باشد و ژن کم خونی در بدن فرد باشد، مانند تالاسمی. ممکن است کم خونی به دلیل بیماری های طحال و یا خونریزی در اندام های رحم یا معده ایجاد شود که تولید مغز استخوتن سالم است ولی در عروق تخریب صورت می گیرد.

علل و درمان کم خونی با روش‌ های طب سنتی

درمان کم خونی

بر اساس تشخیص فرضا کمبود آهن به صورت فروس سولفات و شربت فروگلوبین یا آهن تزریقی یا فولیک اسید می باشد و همچنین اصلاح تغذیه. در صورت بیماری اندام ها مانند زخم معده یا خونریزی رحم، درمان اختصاصی آن اندام باید انجام شود.

درمان کم خونی در طب سنتی

علل و درمان کم خونی با روش‌ های طب سنتی

علایم کم خونی چیست ؟

رنگ پریدگی، ضعف، خستگی زودرس، سیاهی رفتن چشم حین بلند شدن، بی حوصلگی، تیرگی دور چشم.

دلایل کم خونی چیست ؟

آلودگی آب و هوا(سرب) خونریزی ضعیف و دنباله دار گوارشی مانند بواسیر، مصرف غذای غیرخانگی وفست فود ها، انگل های گوارشی، استفاده از ظروف آلومینیوم و تفلون، یبوست، خونریزی های شدید قائدگی.

روش درمان کم خونی

روش درمان کم خونی

  • جوانه ها علی الخصوص جوانه ی گندم و ماش
  • شیره ها: شیره ی انگور، خرما ، توت و انجیر
  • فالوده ی سیب: یک عدد سیب را رنده کنید به آن 2 قاشق غذاخوری عرق بیدمشک و 2 قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید.
  • استفاده از میوه ها و سبزی های تازه، پرهیز از فریز شده ها
  • جگر عالی الخصوص جگر گوساله
  • چهارمغز: فندق، پسته، بادام، گردو که بهتر است تازه شکسته شده باشد.
  • کیاهان: گزنه، شنبلیله، ریحان، شاتره و عناب
  • درمان خونریزی داخلی مانند خونریزی های گوارشی با بارهنگ
  • از داروهای خونساز می توان اطریفل مقل(قرص خون) را نام برد.
حتما بخوانید
خواص درمانی اسفناج

نکته: حجامت به شکل سطحی و سوزنی نه تنها مضر کم خونی نیست، به دلیل تحریک خونسازی و تصفیه ی خون( دفع سرب) مفید هم می باشد.

برای خرید گیاهان دارویی و دیگر روش های درمان از طریق طب سنتی وارد سایت باغ خدا شوید.

بازگشت به لیست